Când vezi Casa Ujna pentru prima dată, ai impresia că te găsești în fața unei case în miniatură. Situată în Hiroshima, Japonia, această clădire este imaginea simplității tipice japoneze, cu un acoperiș normal. Același material folosit pentru acoperiș acoperă, de asemenea, peretele exterior, oferind intimitate într-o zonă aglomerată, asigurând intimitatea pe care cu toții simțim nevoia să o avem.

Iluminatul natural este esențial și strâns legat de acoperiș, spațiul deschis din casă fiind opus priveliștii exclusive și urmând același tipar de intimitate. Nu există doar ferestre pentru iluminat, ci și ferestre pentru ventilație; utilizarea lemnului oferă acea senzație confortabilă pe care o dorim cu toții, tonurile calde oferă impresia unui spațiu mai larg, a unei atmosfere plăcute, simple și moderne în același timp.

Mobilierul din bucătărie, de exemplu, este simplu și modern, în același ton cu restul casei și acest aspect natural te face să te simți bine și să vrei să petreci timpul aici. Ceea ce Maker a reușit să facă a fost să construiască o casă foarte drăguță folosind spațiul cât mai bine posibil, pentru a se simți confortabil și în largul său având în vedere zona aglomerată. O casă simplă și frumoasă oferă tot ce ai putea cere unei case. {Găsit pe archdaily și proiectat de Maker }

Mita Residence este o casă minimă situată în Tokyo, Japonia și a fost proiectată de YJP Architecture și Toyoda and Associates. Situată pe o stradă înclinată care leagă o regiune comercială aglomerată de o zonă rezidențială, această minunată casă este un loc cald și primitor pentru a ateriza.

Arhitecții au avut o provocare, care a fost de a plasa casa în clădiri la scară mai mare, în timp ce se conformează învelișului strâns al reglementărilor de zonare. Nu numai că au reușit să facă acest lucru, dar au asigurat și un mediu de viață confortabil și spațios. Mai mult decât atât, proiectarea a vizat o posibilitate mai eficientă de locuință pentru până la trei familii, sacrificând calitatea vieții.

Forma clădirii este obținută din magazinul tipic japonez văzut în Tokyo. Mai mult, interiorul prezintă minimalismul în cea mai bună formă: curat, dar nu îngrozitor de rece. Culorile neutre au fost folosite în întregul loc pentru a-i oferi o atmosferă caldă. De asemenea, ferestrele uriașe inundă spațiul cu lumină naturală, oferindu-i un sentiment de deschidere.
Mita Residence este locul perfect pentru a-ți începe viața. Este o casă contemporană minunată și un sanctuar în care să vă retrageți. Reflecția perfectă a frumuseții, această casă este o oportunitate o dată în viață.

Acest design dă dovadă de o atitudine inedită, ieșind în evidență prin luxul pe care îl oferă. Designerul a reușit să creeze aici un stil cu adevărat special, el reușind să scoată în evidență mai bine aspectul modern al locuinței. S-a folosit de stilul întâlnit la mijlocul secolului al XX-lea, având în vedere o paletă inedită de culori, texturi, dar și materiale și elemente moderne. Din punct de vedere vizual, acest design este unul cu adevărat spectaculos, el având o exprimare jucăușă, atingând un stil unic.
Designerul folosește cu îndemănare toate instrumentele de care dispune și reușește să creeze un flux inedit al acestei reședințe. El pune în valoare paleta cromatică reușind să imprime o căldură unică acestui design inedit. Acest flux de gradație progresivă este unul inteligent, el fiind întrerupt de zidurile îndrăznețe colorate în alb-negru. Se infuzează în acest fel o caracteristică a stilului Art-Deco.
Atât arta, cât și mobilierul reușesc să înfrumusețeze acest spațiu, el reușind să fie unul inedit. Designerul aduce propria sa dimensiune acestui spațiu, el reușind să umple spațiul cu un număr mare de obiecte destul de interesante. Acesta își exprimă în acest fel viziunea și pune în valoare accentele de neon ale acestei locuințe. Se aduce o nota finală de strălucire, dar și spontaneitate acestei piese de rezistență și a stilului modern pe care locuința îl are.

Dacă te-ai afla vreodată lângă Universitatea din California, San Diego și ți-ai întâmplat să ridici privirea, vei fi surprins să vezi o mică căsuță atârnând de pe acoperiș. Nu este o glumă, ci o casă adevărată. Această structură care sfidează gravitația a fost a 18-a creație a artistului Do Ho Suh. Este o sculptură permanentă și, deși ar putea arăta ca o casă de jucării, are o bază foarte puternică.

Această căsuță te face cu adevărat să regândești tot ce știai despre case. Este nevoie de ceva timp până să vă reajustați la această imagine. Această instalație-sculptură se numește „Steaua căzută” și este o materializare a sentimentelor artistului atunci când a venit pentru prima dată în Statele Unite de la Seul în 1991. El a simțit că ar fi fost aruncat într-un mediu complet necunoscut în care nimic nu se mai simțea normal și este ce încearcă să transmită această sculptură.

Cabana atârnă de acoperișul universității și se comportă de fapt ca o casă normală. Se conformează chiar și codurilor de construcție a cutremurului din California. Deoarece se află pe acoperiș, cabana a fost proiectată să reziste la vânturi de până la 100 de mile pe oră. Mai mult, cabana are chiar și o grădină. De asemenea, are un coș de fum cu fum simulat care iese din el. În interior are un decor tradițional fermecător, cu șemineu, bibliotecă, birou și tot ce mai găsești în mod normal într-o casă. Este într-adevăr o creație unică.

Acest apartament cu două etaje transformă viața modernă într-o formă de artă, duplexul elegant și modern este locul perfect pentru a trăi și a vă bucura de viață într-un cadru confortabil și elegant. Designerul a reușit să creeze o casă elegantă care să arate magnific atenția la detalii și calitate. O cameră de zi cu plafoane asemănătoare catedralei se deschide spre un balcon, oferind cele mai fantastice vederi ale peisajului orașului. Ferestrele uriașe de pe acoperiș permit luminii naturale să intre în acest duplex modern și oferă o senzație de exterior. Spațiul de locuit în plan deschis are o bucătărie modernă și foarte bine echipată, cu o unitate de lucru a insulei centrale și zonă de luat masa. Pardoselile de parchet adaugă culoare și căldură acestei camere mari, cu un tavan neobișnuit.

O scară mică duce la etajul al doilea și aici puteți găsi un dormitor matrimonial mare și o baie frumos finisată. În baie, calitatea se vede într-adevăr, o cadă mare este situată lângă un duș modern din sticlă. Baia este complet acoperită de gresie și are mult spațiu de depozitare. Bateriile din oțel inoxidabil continuă modernul și adaugă un plus de interes camerei. Cantitatea mare de lumină conferă acestui duplex elegant o margine, în timp ce designul interior este pur și simplu uimitor. Acesta este un duplex de care să vă mândriți și în care să locuiți cu plăcere.

Juxtapunerea unei clădiri istorice și a unui interior modern este uneori deranjantă, dar nu în acest apartament din Barcelona. Orașul în sine este un teren fertil pentru designul avangardist, iar firma de arhitectură Cometa a creat o bijuterie a unei case premiate în inima cartierului Art Nouveau al orașului.

 

Situat într-o clădire istorică care a suferit o serie de îmbunătățiri și renovări, Cometa a dezbrăcat spațiul până la oasele goale și a proiectat un apartament personalizat care prezintă elemente unice, cum ar fi pereții de cărămidă și ferestrele mari. De fapt, demolarea a creat un spațiu deschis lung, care a fost împărțit vizual în locuințe în plan deschis, care include tot ce ar putea avea proprietarii.

 

Ușile înalte către balcon servesc drept ferestre și pot fi închise în întregime cu obloane.

Spațiul de 250 de metri pătrați are plafoane înalte și conducte deschise, în stil industrial, care adaugă ușurință în camere și unifică spațiile conectate. Podeaua, realizată dintr-un microciment special, este utilizată în tot spațiul, legând toate părțile care au propriul stil. La fel ca stilul său modular, mobilierul este, de asemenea, modular, inclusiv cafeaua și măsuțele laterale. Concepute ca unități pe roți, acestea pot fi mutate prin apartament după cum este necesar, sporindu-și funcționalitatea.

 

Raftul care ține televizorul este foarte adaptabil la utilizări multiple, inclusiv ca scaune.

 

Ușile de modă veche, iluminatul și canalele moderne sunt eclectice, dar moderne.

 

Lângă spațiul de locuit se află zona de bucătărie, care este independentă fără pereți despărțitori. Planul deschis include o unitate care găzduiește frigiderul și unele spații de depozitare, dar în caz contrar linia superioară a vederii este liberă de dulapuri. Un alt factor de unire în întregul apartament sunt „covoarele de iluminat” care conțin fiecare trei tipuri diferite de iluminare. La fel cum covoarele de pe podea definesc un spațiu, aceste corpuri de iluminat fac același lucru dintr-un punct de vedere aerian. Corpurile de iluminat includ benzi de iluminare LED integrate și unități care aruncă lumina în jos, permițând un control total asupra cantității și calității luminii într-o anumită zonă.

Două insule includ spațiu de depozitare și scaune pentru mese rapide.

 

Cele două insule de bucătărie paralele fac posibilă accesul pe ambele părți, facilitând atât pregătirea mâncării, cât și distracția. O a doua chiuvetă este instalată vizavi de chiuveta principală și blatul de gătit, mărind suprafața care poate fi utilizată pentru pregătire și servire. În plus, insula cea mai îndepărtată de zona de locuit și vizavi de frigider este cea care găzduiește blatul.

Designul lasă spațiu amplu între pentru ușurința mișcării.

 

Designul deschis face, de asemenea, posibil să luați masa pe ambele părți ale tejghelei.

Mai jos, linia este o zonă de lucru și bibliotecă. Plecat de la restul spațiului cu un separator de rafturi unic, biroul este ușor și aerisit. Biroul din sticlă este modern, dar are o bază realizată din ramuri din lemn natural, ceea ce ajută la injectarea mai multă senzație de avangardă. Aceleași corpuri de iluminat sunt văzute aici, dar secțiunea bibliotecii include felinare asemănătoare norilor împrăștiate pe tavan pentru un efect de vis.

 

Acest capăt al apartamentului are o atmosferă mai modernă / industrială decât zona de living principală.

Jocând pe arhitectura spațiului, dulapurile neregulate au unghiuri ciudate și trepte inegale în față, care păstrează spațiul original și proaspăt. Ciocnirea unghiurilor se potrivește cu designul, în timp ce rafturile tradiționale ar fi curate și minime, dar mai degrabă plictisitoare. Fereastra mare deschisă oferă multă lumină pentru a citi cărțile și evidențiază tavanul natural din cărămidă.

 

Ciudățenia acestui spațiu te atrage să intri și să petreci timp acolo.

 

Vederea de pe fereastră din colț este reflectată cu măiestrie în secțiunile de sticlă ale rafturilor.

 

Această vedere lungă a apartamentului evidențiază tavanul și efectul „iluminării covoarelor”.

Dormitorul și baia din acest apartament uimitor sunt, de asemenea, un design în plan deschis, închise din vedere publicului prin singura ușă vizibilă din întreg spațiul. Acest lucru oferă proprietarilor intimitate și face posibilă încălzirea și răcirea separat a celor două zone ale apartamentului, sporind confortul și economiile de costuri. Principalele elemente de design, cum ar fi iluminatul, conductele și tavanul din cărămidă, se repetă în dormitor, chiar dacă este un spațiu separat. Oferă continuitate de proiectare și extinde aceeași vibrație în zona privată.

 

Patul este ridicat pe o platformă, separându-l de zona de baie fără a împărți vizual spațiul.

Patul este așezat în podea, astfel încât linia vizuală să nu fie ridicată prea mult, ceea ce ajută la menținerea aspectului minimalist oferind în același timp confortul unui pat tradițional. A fi mai aproape de podea elimină, de asemenea, nevoia de noptiere, care ar putea aglomera spațiul.

 

Pereții albi sunt fundalul perfect pentru acest stil de design.

 

Același design în afara pătratului al rafturilor de cărți din zona de zi se repetă aici.

 

Zona de duș a băii nu este separată de un singur perete complet. Spre dormitor, peretele are o deschidere și o chiuvetă plutitoare separă zona de duș de restul spațiului. Zona de toaletă este privată și se află în spatele peretelui dușului. Amenajarea profită de fereastra din duș, care lasă să intre o lumină naturală. În caz contrar, paleta de culori este întunecată și orientată spre lemn, inclusiv pardoseala. Plăcile mari și orizontale oferă dușului un aspect substanțial în comparație cu aspectul pe care l-ar crea plăcile mai mici.

 

Vanitatea plutitoare servește ca o barieră vizuală pentru zona de duș.

 

Pardoseala din lemn se extinde în centrul peretelui, creând un element de design vizual.

 

Pardoseala din lemn se extinde în centrul peretelui, creând un element de design vizual.

 

O cameră de baie este inclusă în spațiul principal al dormitorului. Situat lângă o fereastră, lumina soarelui se inundă pentru a ajuta plantele să crească, iar scăldătorul să se lase în lumină naturală. Noaptea, fereastra oferă vedere la cer. Scândurile de lemn folosite la duș se repetă aici în jurul căzii.

Plantele reprezintă o barieră vizuală pentru spațiul de locuit văzut prin fereastra alcovei.

 

Construirea unei case pe un mic teren este întotdeauna o provocare. Aducerea arhitecturii moderne într-o casă de familie a fost o provocare pentru echipa ce s-a ocupat de proiect, și acesta este rezultatul. Această casă modernă are tot ceea ce ai putea avea nevoie și este cu siguranță demnă de o privire mai atentă.

 

Casa găzduiește o familie tânără. O cale de intrare acoperită și ridicată cuprinde, de asemenea, o zonă de terasă, unde vă puteți bucura de mese în aer liber cu prietenii. În interior veți găsi că locuința este luminoasă, ușoară și aerisită. Ferestrele mari și stilul modern de arhitectură utilizate dau un efect minimalist care este apoi îndulcit de mobilier și decor. O cameră de zi mare în plan deschis se găsește la parter, unde există și un mic studio, care ar fi perfect ca birou la domiciliu.

Dormitorul principal este, de asemenea, situat la acest nivel – toate celelalte dormitoare și o cameră generoasă de familie sunt la nivelul inferior, împreună cu câteva adăugiri la îndemână. Această casă este proiectată pentru viața modernă și are chiar și o zonă de spălare la intrare la îndemână pentru cizme murdare, animale de companie cu lăbuțele umede și copii cu noroi pe încălțăminte. Pardoseli cu gresie, mobilier confortabil și electrocasnice moderne transformă această casă de familie într-o casă modernă.

Această clădire este veche de un secol și a fost inițial o casă Edwardiană. A fost apoi transformat într-o clădire de apartamente în anii 1930. În anii 1980 a fost transformată într-o casă de familie. Ultimul proiect, în 2012, a fost restaurarea fațadei art deco și adăugarea unui al treilea nivel. A fost un proiect realizat de Kerry Phelan Design Office și Chamberlain Javens Architects.

 

Casa este situată în Beaconsfield Parade, Melbourne VIC, Australia. Site-ul este chiar vizavi de plajă și are o grădină frumoasă scufundată de lumină naturală. De asemenea, toată casa este plină de lumină. Având în vedere atmosfera și condițiile de pe site, arhitecții au fost inspirați să creeze o serie de spații calme și senine. Au folosit lumina în favoarea lor și au proiectat o serie de camere. Au optat pentru mai multe spații distincte, mai degrabă decât pentru un plan deschis mare. În acest fel, există un sentiment de intimitate și intimitate în toate domeniile.

 

Paleta de culori atât pentru exterior cât și pentru interiorul reședinței include tonuri neutre și combinații frumoase de nuanțe deschise și întunecate care creează un efect frumos. Este, de asemenea, un echilibru frumos între confortul și intimitatea din toate camerele și priveliștile vaste și complexe ale mării, cerului și grădinii. Atmosfera este caldă și primitoare, iar designul general este elegant și simplu. 

 

Edgley Design a fost solicitat recent să lucreze la un proiect în Londra, Anglia. Clienții au deținut un site de câțiva ani și au avut două clădiri acolo. În 2011 au decis să modernizeze clădirile, dar nu într-un mod extrem. Au dorit totuși să păstreze caracterul structurilor originale, dar să creeze, de asemenea, o comunitate mică nouă, durabilă.

 

Arhitecții și clienții au reușit să elaboreze un plan. Ideea a fost să dărâme studioul existent și să creeze în schimb un studio de artiști și o casă separată cu două dormitoare. Cele două structuri vor avea aceeași amprentă. Studioul a fost conceput ca o cutie metalică strălucitoare inspirată din magazii industriale. Din exterior, partea industrială este foarte impunătoare, în timp ce în interior studioul este decorat minimal și are o senzație mai domestică.

 

Cealaltă parte a clădirii, volumul principal, a fost concepută ca o cutie îmbrăcată în cauciuc negru. Creează un contrast foarte puternic cu studioul. În interior, casa este relaxantă și calmă, un refugiu minunat. Are puține ferestre, dar este foarte luminată datorită luminii provenite de pe acoperiș și din curtea interioară. Proprietarii au intimitate completă în interior. Cele două clădiri de pe site sunt separate, dar și conectate printr-o terasă. Este o zonă minunată de living în aer liber, care nu este complet expusă la exterior.

 

Inițial, acesta era un apartament cu un dormitor, cu un aspect interior nu atât de grozav. În ceea ce privește locația, acest apartament poate fi găsit într-un cartier pitoresc din Paris, în Franța. Anul acesta întregul loc a fost renovat. A fost un proiect finalizat de o echipa de arhitectura  și a presupus efectuarea unor modificări structurale pe lângă conferirea locului cu o nouă estetică. Cea mai importantă schimbare a fost adăugarea unui al doilea dormitor și a unui dressing, la cererea noului proprietar al apartamentului.

 

O altă problemă pe care o avea acest loc a fost faptul că ferestrele erau poziționate doar la capete, lăsând centrul apartamentului întunecat și îngust. După renovare, aceasta s-a schimbat complet. Spațiile de locuit sunt acum poziționate în jurul ferestrelor, iar centrul conține zonele de circulație și primește, de asemenea, suficientă lumină naturală datorită noului design. Deși au fost adăugate noi partiții pentru a crea dormitorul suplimentar, au fost adăugate și noi deschideri, permițând luminii să ajungă în fiecare colț al apartamentului.

menu