O casă pe acoperișul unei universități de Do Ho Suh

Dacă te-ai afla vreodată lângă Universitatea din California, San Diego și ți-ai întâmplat să ridici privirea, vei fi surprins să vezi o mică căsuță atârnând de pe acoperiș. Nu este o glumă, ci o casă adevărată. Această structură care sfidează gravitația a fost a 18-a creație a artistului Do Ho Suh. Este o sculptură permanentă și, deși ar putea arăta ca o casă de jucării, are o bază foarte puternică.

Această căsuță te face cu adevărat să regândești tot ce știai despre case. Este nevoie de ceva timp până să vă reajustați la această imagine. Această instalație-sculptură se numește „Steaua căzută” și este o materializare a sentimentelor artistului atunci când a venit pentru prima dată în Statele Unite de la Seul în 1991. El a simțit că ar fi fost aruncat într-un mediu complet necunoscut în care nimic nu se mai simțea normal și este ce încearcă să transmită această sculptură.

Cabana atârnă de acoperișul universității și se comportă de fapt ca o casă normală. Se conformează chiar și codurilor de construcție a cutremurului din California. Deoarece se află pe acoperiș, cabana a fost proiectată să reziste la vânturi de până la 100 de mile pe oră. Mai mult, cabana are chiar și o grădină. De asemenea, are un coș de fum cu fum simulat care iese din el. În interior are un decor tradițional fermecător, cu șemineu, bibliotecă, birou și tot ce mai găsești în mod normal într-o casă. Este într-adevăr o creație unică.

menu