Loftul tipic reinterpretat cu o scară sculpturală

Deși există o oarecare flexibilitate implicată atunci când proiectați un mansardă, interiorul este de obicei cam la fel de fiecare dată. Loftul tipic are un etaj principal spațios, cu un fel de spațiu suplimentar la nivelul mezanin, care de obicei deține zona de dormit sau un birou la domiciliu. Uitați toate acestea și încercați să vă imaginați ceva complet diferit. Nu este atât de ușor, dar arhitecții de la Smartvoll vă pot ajuta cu acest proiect rafinat pe care l-au finalizat în 2015.

 

Arhitecții au câștigat concursul pentru noul design al acestei mansarde din Salzburg, Austria. Sarcina lor a fost să reimagineze spațiul și să vină cu o idee unică pentru noul său design interior. Conceptul câștigător a plasat o scară în centrul apartamentului. Faptul că apartamentul este spațios, cu o suprafață totală de 350 de metri pătrați, le-a permis arhitecților să transforme scara într-o piesă dramatică.

 

Noul design are o atmosferă futuristă, cu un pic de farmec industrial. Pereții din cărămidă expusă și podelele din beton sugerează o paletă goală și pură de materiale și un decor care nu are glamourul tipic al designului modern. Această cochilie este dominată de scara sculpturală care unifică spațiile interioare și le împarte în același timp.

 

Scara formează un acoperiș peste bucătărie și în același timp împarte etajul superior în două zone. Acest lucru are, de asemenea, un impact asupra designului interior general, care are o vibrație dinamică, care contrastează cu simplitatea direcției generale a designului. Betonul este principalul material folosit aici, iar arhitecții l-au combinat cu altele mai subtile, inclusiv lemnul și sticla.

 

Decorul fiind minim, accentul este pus pe arhitectura spațiului și de aceea sunt atât de importante materialele utilizate, finisajele și formele. Este ca și cum arhitectura clădirii este dezvăluită în interiorul apartamentului în timp ce exteriorul rămâne neschimbat. Nu este ușor să mențineți echilibrul între elementele de design atât de puternice și dramatice și toate celelalte lucruri care par mici în comparație. Acest proiect a avut un mare succes în acest sens.

menu