Design de apartament organizat în jurul a două module colorate

Când o structură își pierde funcția, uneori apare o nouă oportunitate și apare o nouă funcție care să-i ia locul. De exemplu, există o regiune în Lisabona, Portugalia, unde trei volume care erau spații comerciale au fost transformate în apartamente. Conversia a fost făcută de Waataa Architects în 2017 și, din cauza naturii spațiilor, strategia de proiectare utilizată a fost una destul de neobișnuită.

 

Natura anterioară a spațiilor a cerut o abordare neconvențională de proiectare

 

Fiecare dintre cele trei apartamente este organizat cu ajutorul a două module de culori diferite

 

Fiecare dintre cele trei spații avea tavan înalt, ferestre mari și băi proprii, astfel încât, din punct de vedere structural, toate erau pregătite să devină case confortabile. Cu toate acestea, erau destul de mici, iar arhitecții trebuiau să găsească o modalitate de a rezolva această problemă și de a transforma inconvenientul într-o caracteristică. Ei au folosit plafonul înalt în avantajul lor și au oferit apartamentelor spații de la mansardă, care pot fi accesate prin scări, dintre care unele sunt înguste și au benzile de rulare alternante.

 

Unul dintre module este galben și servește ca o bucătărie, cu depozitare și tot

 

Există chiar și o masă rabatabilă încorporată în peretele dulapului adiacent bucătăriei

 

Spațiul limitat, de asemenea, i-a încurajat pe arhitecți să găsească modalități neconvenționale de a oferi depozitare. Abordarea lor a fost una foarte inspirată. Au găsit o modalitate de a permite locuitorilor să interacționeze fizic cu casele lor împingând și trăgând mobilierul, urcându-se deasupra acestuia și transformându-l în funcție de nevoile lor.

 

Al doilea modul este albastru și conține zona de dormit

 

Când patul nu este utilizat și compartimentele de depozitare sunt închise, modulul este destul de compact

 

Au fost construite două module mari pentru fiecare apartament. Unul este galben și conține tot ceea ce ar trebui să aibă o bucătărie, inclusiv electrocasnice încorporate și depozitare generoasă. Celălalt modul este albastru / turcoaz închis și în interior conține un pat Murphy, un dulap și alte câteva compartimente. Un set de scări vă permite să urcați acolo unde există un spațiu închis cu sticlă. Deasupra modulului de bucătărie există un spațiu de lucru cu o masă lungă. Aceasta este de fapt o zonă multifuncțională care își poate adapta funcția după cum este necesar.

 

Toate cele trei apartamente au ferestre mari, astfel încât, deși sunt mici, sunt și ele foarte luminoase

 

Scările cu trepte alternative oferă acces la zona mansardei din partea superioară a modulului de bucătărie

 

Apartamentele au, de asemenea, depozitare suplimentară în interiorul unui perete acoperit cu dulapuri cu înălțime completă. Unitatea este albă, deci trece neobservată. Acesta a integrat o masă rabatabilă care poate fi utilizată ca insulă de bucătărie sau suprafață de luat masa, dar și ca birou. Această unitate mare de perete oferă mai mult decât depozitare. De asemenea, oferă o anumită cantitate de izolație acustică și termică. Acest tip de funcții care se împletesc este cel mai interesant și mai inspirator pentru aceste apartamente.

menu