Casă mică modernă profită de topografie neuniformă și de o curte specială

Fiecare proiect de arhitectură trebuie să depășească provocările și să facă față tuturor tipurilor de restricții, indiferent dacă este vorba de o topografie inegală și dificilă, o amprentă mică, o lipsă de resurse sau altceva. În cazul Casei RG care se află în Pato Branco, Brazilia, cea mai mare restricție a fost faptul că situl a fost parțial compus dintr-o zonă protejată de mediu.

 

Etajul superior extins este ușor ridicat de la sol și pare să plutească. Această secțiune formează acum curtea din spate, casa ocupând cealaltă parte a lotului. Casa a fost proiectată și construită de studioul Michel Macedo Arquitetos. oferă un total de 191 de metri pătrați de spațiu locativ și a fost finalizat în 2016.

O altă provocare cu care arhitecții au trebuit să se ocupe a fost topografia neuniformă care i-a inspirat în cele din urmă să ofere casei un mic parter cu pereți vitratați și să extindă etajul superior spre curtea din spate. Acest tip de organizație a plasat zonele sociale și de servicii de mai jos, unde pereții de sticlă le leagă perfect de exterior, permit multă lumină solară să intre în camere și, de asemenea, încadrează niște vederi frumoase. Zonele private sunt plasate în partea de sus și sunt mai închise în comparație cu parterul. Acest lucru conferă casei un aspect ușor și o ajută să mențină o estetică simplă și pură. Designul interior este și el simplu, cu plăci de bucătărie de la metrou care conferă zonei sociale o atmosferă clasică și culori calde și neutre, ceea ce face ca nivelul superior să se simtă mai primitor.

menu